Creditmanagement

Debiteurenbeheer

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van het uitbesteden van hun debiteurenadministratie om zodoende de prestaties op het gebied van debiteurenbeheer en het incasseren van uitstaande vorderingen aanzienlijk te verbeteren. Door tijd- en geldwinst is het bedrijf in staat zich meer te focussen op de core-business.

Een consequent strak aanmaningstraject is de basis van goed debiteurenbeheer. Daarnaast is het bellen van uw debiteuren een zeer effectief middel om uw betalingen binnen te krijgen. Helaas is dit vaak een tijdrovend proces. Wij bieden daarom graag ondersteuning aan uw debiteurenbeheer door het aanmaningstraject geheel voor u te verzorgen.

Quality Collect zorgt ervoor dat uw herinneringen en aanmaningen op tijd de deur uitgaan op een professionele en effectieve wijze. Voorts benaderen wij uw debiteuren steevast op een keurige, zakelijke en commercieel verantwoorde manier. Bij Quality Collect denken we namelijk niet in problemen maar in oplossingen. Het liefst zonder juridische stappen. Dat vereist uiteraard tact en geduld, maar ook de nodige doortastendheid.

Het aanmaningstraject wordt geheel op maat en naar uw wensen ingericht. Quality Collect biedt in dit geval de volgende mogelijkheden:

  • standaard herinnering(en) op uw (bedrijfs) naam.
  • herinnering(en) versturen op briefpapier van Quality Collect.
  • nabellen van debiteuren.
  • incasseren van uw vorderingen.

Mocht de betaling van uw vordering onverhoopt toch uitblijven, dan kan, met uw toestemming, de vordering worden overgedragen aan Quality Collect Incasso.

Kredietacceptatie

Kredietacceptatie is preventief credit management. Voordat u met iemand zaken doet, is het belangrijk om te weten of uw nieuwe klant kredietwaardig is. Tevens is het van groot belang op de hoogte te zijn van de huidige financiele status van uw bestaande klanten.

Quality Collect kan u deze kredietinformatie verstrekken door middel van een kredietwaardigheidscheck.

Wij analyseren de belangrijkste elementen van het risicobeheer in functie van winst en omzetdoeleinden. Vervolgens beoordelen wij uw debiteurenrisico's en bepalen de kredietwaardigheid van uw klant(en).

U krijgt een inzichtelijk rapport inclusief een advies over de hoogte van het te verlenen krediet. Dat is veilig zaken doen.